| magyar | slovensky |
Xenola - Utazási iroda
Tel: +36/72 211 201
info@adria-utazas.hu
xenola@xenola.hu
Pécs, Virág u. 14.
2005 Minden jog fenntartva!

Keresés

  


On-line poggyász-, balesetbiztosítás ,
utasbiztosítás-kötés ITT !

 

 

GÖRÖGORSZÁG >> Samos
Történelem, nevezetességek

 A szél, mely összekuszálja gondolataidat, a forrás vize, egy maroknyi homok és szőllős dombok. Ez is Samos.

Ikarusz szárnyaira hasonlít ez az érdes föld, melyek elmerültek az Égei-tenger habjaiban. Samos a fenséges Kerki hegység dombjaival. Árnyékos völgyek, zöldellő erdők, források. Egy vadregényes hely sajátos vonásokkal és vendégszerető szigetlakókkal. A mítoszok szigete elbűvölő falvakkal, ódon városokkal, klasszikus búcsúkkal és gyönyörű strandokkal minden ide látogatót ámulatba ejt. Samos az utóbbi tíz esztendőben közkedvelt nyaralóhellyé vált. Az északi partvidéket nyugattól keletig - a fővárosig az egyik oldalról magas hegyek, másikról, pedig a kék tenger övezi. Görögország legszebb strandjai közé sorolják az itt található Tsamadou és Lemonakia strandokat. A leghangulatosabb nyaralóhely Pythagorio. Pasztellszínű házak piros tetőkkel, kikötő színes halászhajóval, számtalan taverna, kávézó és üzlet. Sok nyaraló esténként a helyi antik színház előadásait vagy a Régészeti Múzeumot látogatja. Az Eupalinosz alagút a világ egyik technikai csodájának számít. A török part csupán 1,5 km-re fekszik. A sziget nyugati oldalán a Kerki hegység alatt Votsalakia nyaralóhely található, 3 km hosszú homokos tengerpartján. A magas hegyeket és a festői völgyeket még látványosabbá teszi a növényzet: találkozhatunk borókákkal, olajfa ligetekkel, citromfákkal, gyönyörű virágokkal. A szigettúra alatt ne hagyják ki Manoletes vagy Vourliotes hegyi falucskák meglátogatását. Sajátos hangulatuk elcsábítja Önöket rövidebb-hosszabb időzésre egy finom frappé vagy eredeti Samosi bor mellett. Samosról érdemes Samiopula, Fourni, Patmos szigetét (Szent János kolostorával) vagy a közeli törökországi Efezoszt meglátogatni.

Fakultatív programok
SZIGETTÚRA – Látogatást tehetnek felejthetetlen szépségű, legendás helyekre, ahol csodás régészeti műemlékek, igazi görög falvak és csodálatos tengerpartok várnak mindenkit. Gyönyörű fényképeket készíthetnek Koutsi térségében. Ellátogatunk Karlovassi városba, valamint Platanika és Kokkari festői szépségű halászkikötőibe. Megállunk a híres Eupalinos alagútnál, és megtekinthetik a sziget egyik legrégibb kolostorát, a Szent Kereszt Kolostort.
PANORÁMÁS HAJÓKIRÁNDULÁS – Megcsodálhatják azokat a helyeket, amelyeket a szárazföldről nem láthatnak, zöld dombok, hegyoldalak, bájos öblök.
PATMOS – A kis sziget arról nevezetes, hogy Keresztelő Szent János itt élt száműzetésben K.e. 92-től. Itt fogalmazta meg a Biblia egyik részét, az „Apokalipszist”. Meglátogathatják a jó állapotban lévő Szent János Kolostort, ahonnan gyönyörű kilátás tárul Önök elé!
TÖRÖKORSZÁG – Egész napos kirándulás Kusadasi (új Efesos) városában, amely nevezetes látványos bazárjairól és boltjairól. 20 percre a várostól található Artemisz temploma, amely a világ hét csodája közé tartozik.
Tudnivalók - Szórakozás
Szállások